This modern facility will provide a new community heart and public plaza to the City of Camrose. Although the location of the City’s previous City Hall was perfect, a mere stone’s throw from the community’s main street, the building itself had been outgrown.

Our response is a distinctly Camrose building, telling the story of its place, beginning with the big melt. Subtle references to the community’s settlement (via the railroad) and  contemporary time (the multiple pitches of grain elevators) reflect Camrose’s past, present and future.

The structure itself is long and narrow, stretching east and west. This is an ideal configuration that makes for higher energy efficiency, more natural light, better air circulation and lovely views of the outdoors for staff working inside. Particularly striking is the building’s 4-storey glass atrium, bringing in light and heat during the cold Albertan winters while providing a grand entrance to visitors.

Scope: New Construction
Completion: 2015
Size (m2): 3,584
Location: Camrose, Alberta

Close