Holyrood School was very much rooted in the 1950s. Designed and constructed in 1955, and given a substantial addition in 1957, the space was in need of renovations, additional space, and a visual and cultural lift.

As a community gathering point, the new design came about collaboratively, through various workshops that brought together the Edmonton Public School Board, Holyrood school staff, students and parents, as well as the surrounding community.

The new design bustles with youthful energy; interiors are flooded with natural light while outside, a former parking lot was transformed into an intriguing interior courtyard.

Sustainability was a key consideration, and the school boasts roof mounted solar panels for water heating, high efficiency mechanical systems, operable windows and waterless urinals.

The Holyrood School Modernization project echoes the spirit of the neighbourhood to which it belongs, and reinforces the school’s committment to teaching the “Holyroodian way” to a new generation of citizens.

Scope: New Construction, Renovation
Completion: 2009
Size (m2): 4,103
Location: Edmonton, Alberta

Thanks to Manasc Isaac's design concepts, our school is now a very bright and inviting place for staff and students. — Suzanne Prefontaine, Assistant Principal, Holyrood School

Close